uk flag   dutch flag

ONZE OMGEVING

uk flag   dutch flag

Marina Numansdorp is het ideale vertrekpunt voor kleine en grote vaartochten. Een dagtrip naar de Biesbosch, een rondje om het eiland Tiengemeten of een bezoek aan bijvoorbeeld Hellevoetsluis of Middelharnis. Ook een aanrader is een rondje Hoeksche Waard langs Dordrecht en Oud Beijerland.

Heeft u meer tijd dan kunt u de zuidelijke wateren van Nederland gaan verkennen.

De combinatie van gezelligheid, rust, ruimte en mooie natuur, Hoeksche Waardse cultuur en alle voorzieningen in de buurt, maakt van Marina Numansdorp een heerlijke plek als thuishaven en vakantie adres.

Onze jachthaven is in de afgelopen jaren het vertrekpunt geweest van diverse wereldreizigers. Voor interessante verhalen kunt u de volgende links bekijken: www.boomerangsailing.nl en www.sailing-dulce.nl.

Natuur en platteland

Aangrenzend aan de jachthaven is een klein wandelbos, ideaal voor het kwijtraken van wat overtollige honden en/of kinder energie na het varen. Wandelend langs het water richting Haringvlietbrug komt u bij twee zandstrandjes.

Met onze gratis leenfietsen (regel ze bij de havenmeester) kunt u de hele omgeving verkennen. Op 10 minuten fietsafstand komt u in de voormalige Ambachtsheerlijckheid waar een prachtig natuurgebied is ontstaan, een paradijs voor watervogels waaronder de lepelaar. Vergeet vooral uw verrekijker niet.

Ook een aanrader is een wandeling over de dijk, langs het Hollands Diep naar Numansdorp. Genieten van het prachtige uitzicht op het water. In het dorp kunt u uzelf verwennen met een heerlijke lunch bij de Verleiding of op het terras bij het Schippershuis.

Numansdorp

Numansdorp heeft alle faciliteiten die men van een dorp mag verwachten;

Supermarkten Albert Heijn en de Plus.
Winkels zoals een Hema en een Kruitvat, 2 fietsenwinkels, diverse leuke boutiques en verscheidene specialiteiten winkels zoals een drogist, de kaasboer, groenteboer, slager en een dierenwinkel.

Heeft u zin in een work out? Bij sportschool Highway kunt u terecht. Ook voor sauna, zonnebank etc.

Dokters praktijken, tandartsen en een apotheek.

Restaurants, hotels en cafés

Met het openbaar vervoer staat u in 40 minuten op het Centraal Station in Rotterdam. Verder zijn er goede busverbindingen naar alle omliggende dorpen en steden.

Golfclub Cromstrijen

Direct tegenover de jachthaven ligt Golfclub Cromstrijen. Met een 18 en 9 holes golfbaan en een driving range biedt Golfclub Cromstrijen varende golfers een heerlijke uitdaging.

Daarnaast beschikt Golfclub Cromstrijen over een winkel en het restaurant ‘Hole 9’ waar u kunt lunchen en dineren met uitzicht over de golfbaan.

Voor meer informatie bezoekt u de website www.golfclubcromstrijen.nl.

Al deze voorzieningen en haar prachtige omgeving maken van Marina Numansdorp een fijne thuisbasis en een echte aanrader voor één of meerdere overnachtingen tijdens uw vakantie.