uk flag   dutch flag

OVER ONS

uk flag   dutch flag

Marina Numansdorp in haar huidige vorm bestaat sinds 2001 en is uitgegroeid tot een familie bedrijf. Waldi Wiedmer en Jeannet Klick hebben jarenlang, samen met een leuk team havenmeesters, met veel plezier de Marina gerund. Inmiddels heeft zoon Kai Wiedmer het reilen en zeilen in de haven overgenomen.

 

Kai is sinds een aantal jaar het vaste gezicht in de haven. Hij is van jongs af aan al betrokken bij zowel de Marina als voorheen de jachtwerf en heeft een grote passie voor watersport. Zeilen, suppen, roeien, het maakt allemaal niet uit!

 

Inmiddels is Kai niet alleen een bekend gezicht in de haven maar ook in de roeiwereld. In de winter van 2020/2021 heeft hij namelijk samen met avonturier Mark Slats meegedaan aan de Talisker Whiskey Atlantic Challenge. Een roeitocht van 5000 kilometer!

 

In de ochtend van 12 december 2020 vertrokken Mark & Kai (team Row4Cancer) aan boord van de zelfgebouwde roeiboot Maria vanaf het Canarische eiland La Gomera. Na een hele intense tocht met alle denkbare weersomstandigheden, regelmatig begeleid door walvissen, tonijnen en zwaardvissen, weinig slaap, een onwijs strakke routine en een zowel fysieke als mentale uitdaging, stapten ze na 32 dagen, 22 uur en 13 minuten weer aan land op het Caribische eiland Antigua.

Niet alleen hebben zij met deze tijd een wereldrecord in het pairs segment gevestigd maar hebben ook de race 2020/2021 gewonnen met een voorsprong op de nummer 2 (een viermansboot) van ruim 2 dagen.

Met deze enorme prestatie hebben Kai en Mark € 78.000,- opgehaald voor de Maarten van der Weijden Foundation bestemd voor een onderzoek naar kinderkanker.

Inmiddels zijn Kai z’n handen weer helemaal geheeld en is hij 6 dagen per week in de haven te vinden.

boating1
unnamed

Vindt u het leuk wat meer over het Oceaan avontuur te lezen? Hier volgen wat leuke links:

Wat is de Talisker Whiskey Challenge:

https://www.taliskerwhiskyatlanticchallenge.com/2020-leaderboard/#

Een leuk artikel uit het AD: 

https://www.ad.nl/den-haag/ruige-zee-en-extreme-hitte-slats-en-wiedmer-roeien-in-recordtijd-atlantische-oceaan-over-loodzwaar~aaabf914/

Op de nieuwspagina van Mark Slats kunt u alle week update verslagen lezen van de race: 

https://www.markslats.nl/nieuws